Gula Villan

Ett litet, levande kulturhus i centrala Järna

Gula Villan drivs av den ideella kulturföreningen Urban Company.

Vi har bedrivit offentlig kulturverksamhet sen oktober 2008.

Vi önskar för framtiden att vårt kulturhus i Järna skall vara allomfattande, levande och nyskapande och vi ser det gärna som:

ett kurshus för barns och ungdomars utveckling

ett gallerihus för konstnärer

ett dans & musikhus för glädjen, rytmen och gemenskapen

ett medborgarhus för information om miljö, politik och lokala frågor

ett värdshus för den nya raffinerade ekologiska matlagningskonsten.

Detta är visionen, som vi kan åstadkomma tillsammans och helst med er alla på något sätt inblandade.

Och vi ser gärna vårt arbete som en del i en större och gränsöverskridande lokal kulturutveckling.

Och som samarbetspartners har vi Södertälje kommun och ABF. 

Back to All Events

Storytelling som utvecklingsväg: Tid för mognad - om åldrandets mysterier.


Välkomna till en helg med storytelling som utvecklingsväg i fokus!

Att leva med förvandling är en del av att vara människa, det går inte att vara blomma hela livet! Blombladen faller bort och ur det inre av plantan stiger frukten och fröna fram. Mognaden tar lång tid och ibland verkar det som om den yttre verksamheten stannat av helt, vi står inför okänd terräng. Men processen försiggår i det inre och allt som gått före skall förvandlas till näring för andra. Om vi låter det ske.

Idag kan vi se fram emot en lång tredje akt i livet, många blir mycket gamla. Är det ett slut eller början på något nytt? Vad månne mognar i dig. Hur går det till? Världens alla sagor bär på visdom om livets resa, så ock om den stora övergången till att bli äldre i världen. Här är det inte hjältesagorna om ungas sökan efter lycka, utan helt andra bilder och utmaningar som målas upp. I alla lägen behövs mod.

Vi kommer att dyka in i sagor, dela erfarenheter och med hjälp av enkla, inspirerande storyövningar öppna upp för nya insikter och mening. Uppskattande lyssnande är utgångspunkten för allt berättande, här kan orden få vingar och hjärtat finna sin röst. Alla är hjärtligt välkomna!

INGER LISE OELRICH är regissör, storyteller, utbildare och författare. Hon har i ett helt liv arbetat med storytelling och kreativitet som förvandlande kraft mellan människor. 2005 grundades Nordisk ALBA Allians för Läkande Berättande i Norden och sedan 2006 leder hon utbildningar i tillämpat berättande för ett brett spektrum av yrkesgrupper, såsom inom vården, i socialt arbete, skolvärlden, arbetsliv. De senaste årens fokus har varit på det interkulturella området, fredsprocesser och hälsokrafter i levande berättande samt existentiella samtal. Hennes senaste bok är ”THE NEW STORY Storytelling as a Pathway to Peace”.

KURSPRIS: 2.500 kr

TID: 11-13 oktober 2019, fredag kväll – söndag lunch

PLATS: Gula Villan, Turingevägen 9 i Järna

ANMÄLAN & MER INFO, maila senast 3 oktober 2019 till Inger Lise Oelrich: ilo@storytellingforlife.com

Earlier Event: September 28
Konsert med Aurelia Dey + Alpha Crew
Later Event: November 3
Sadunära - en familjeföreställning!

. Gula Villan i Järna . Turingevägen 9, 15337 Järna .