Gula Villan

Ett litet, levande kulturhus i centrala Järna

Gula Villan drivs av den ideella kulturföreningen Urban Company.

Vi har bedrivit offentlig kulturverksamhet sen oktober 2008.

Vi önskar för framtiden att vårt kulturhus i Järna skall vara allomfattande, levande och nyskapande och vi ser det gärna som:

ett kurshus för barns och ungdomars utveckling

ett gallerihus för konstnärer

ett dans & musikhus för glädjen, rytmen och gemenskapen

ett medborgarhus för information om miljö, politik och lokala frågor

ett värdshus för den nya raffinerade ekologiska matlagningskonsten.

Detta är visionen, som vi kan åstadkomma tillsammans och helst med er alla på något sätt inblandade.

Och vi ser gärna vårt arbete som en del i en större och gränsöverskridande lokal kulturutveckling.

Och som samarbetspartners har vi Södertälje kommun och ABF. 

Back to All Events

utlysning residens


Välkommen att söka residens på Gula villan i Järna sommaren 2019. Residenset riktar sig till grupper inom dans och scenkonst som arbetar samskapande i den kreativa processen. Här får du möjlighet att arbeta i ett stort rum under en koncentrerad period på två veckor, 1-14 juli.

Vem kan söka?

Grupper som tillämpar samskapande metoder i den konstnärliga processen och som har en professionell utbildning på eftergymnasial nivå. Juridisk person i form av förening, organisation eller bolag kan söka. Ni ansöker med CV som inkluderar utbildning och arbetslivserfarenhet för gruppen och de personer som ingår, samt formulerar er idé om vad ni vill arbeta med under residenset.

Vad förväntas av de som har residenset?

I slutet av perioden bjuder ni in till en publik work in progress visning, där offentligheten är välkomna att ta del av det ni har gjort under perioden. När och hur detta sker utformas i samråd med referensgruppen på Gula villan.

Lokal

Stora salen i Gula villan är ett ljust och rymligt rum med trägolv på 10x10 meter. Salen är utrustad med speglar, dansmatta vid behov, ljudanläggning och enklare ljus. Lokalen kan disponeras under hela dagen. Övervåningen är utrustat med sovsal, kök samt dusch och toalett. I köket finns kylskåp, spis med ugn, vattenkokare och kaffebryggare.

Boende och finansiering

Ni bor under enkla förhållanden på Gula villans övervåning. Vi tillhandahåller madrasser, toalett och dusch. Ta med egen handduk samt sovsäck/täcke och sängkläder. Här ryms 4-6 personer. Residenset utgörs av studio och boende. Ingen ersättning för lön, traktamente eller resor utgår.   

Urvalsprocess

Görs med hänsyn till den samskapande processen. Urvalet görs av Clara Bankefors och Linnéa Sundling, verksamhetsansvariga på Gula villan, samt Josefine Alfredsson och Camilla Reppen i dans och scenkonstkollektivet Arkeolog 8.

Sista ansökningsdag

15 april 2019. Skicka din ansökan till Clara och Linnéa på infogulavillan@gmail.com

Besked lämnas senast den 1 maj via e-post eller telefon. Sommarresidens i dans och scenkonst arrangeras av Gula villan, Kulturföreningen Urban Company, i samarbete med Södertälje kommun. För mer info om Gula villan se http://www.gulavillan.info/Välkommen med er ansökan!

Earlier Event: February 16
Varma fötter danskväll
Later Event: February 22
Konsert med Ben Moon Smith

. Gula Villan i Järna . Turingevägen 9, 15337 Järna .